Mis on särkkleit ja kuidas seda kanda?

1.7K

Särkkleidi peale mõeldes, võib tunduda esialgu, et tegemist on väga tavalise riideesemega. Tegelikult on tegemist mugava ja stiilse kleidiga ning erinevaid lõikeid ja võimalusi seda kanda on väga palju. Särkkleit on olnud populaarne juba üle 70 aasta ning on moes ka edaspidi. Milliseid särkkleite on üldse olemas ning kuidas ja millega seda kanda, vaata juba altpoolt.

Mis on särkkleit?

Särkkleit on pikem versioon tavalisest särgist. Nagu särgile kohane on ka kleitsärk enamasti eest nööpidega ning kleidil on ka krae. Tavaliselt on särkkleidid laiema lõikega.

Särkkleit sai populaarseks 1947.aastal kui Christian Dior esitles oma uut “New look” kollektsiooni. 50ndatel sai särkkleit eriti populaarseks ning on populaarne siiani. Särkkleitidega tehti nii koduseid töid ning erandkorras käidi isegi õhtusöökidel. Suured nööbid kleidi ülevalt servast kuni alla serva välja tundusid olevat lihtsalt dekoratiivsed, kuid tegelikult olid need ka praktilised. 

Peale sõja lõppu ei olnud eriti palju kangaid saada, seepärast tehti särkkleidid õhemast materjalist. Kui aga hakkas saada olema rohkem kangaid, muutusid ka särkkleidid suuremaks ja kohevamaks

Tänapäeval on särkkleite paljudes erinevates versioonides alates puhv-varrukatest kuni pikkade maxi-kleitideni välja.

Erinevad särkkleidid

Kleitide maailm on lai, samuti on ka palju erinevaid särkkleite. Toome välja 4 erinevat ja kõige populaarsemat särkkleidi tegumoodi.

Poolpikk särkkleit 

Poolpikk särkkleit sobib hästi lühikestele naistele. Klassikaline must kleit on mugav kandmiseks nii tööl kui koolis. 

Pikkade varrukatega kleit

Pikkade varrukatega särkkleidiga saab luua oma riietusele erinevaid kihte. Sobib hästi kandmiseks koos saabastega. Ideaalne riietus kevadest sügiseni.

Maxi särkkleit

Maxi särkkleidi pikkus varieerub pahkluust varvasteni. Visuaalselt muudab pikk kleit su pikemaks ning maxi särkkleit lisab sinu välimusele elegantsust ja dramaatilisust. 

Maxi särkkleidiga võid minna nii randa, tänavale kui ka restorani õhtust sööma. Restorani minekuks vaheta lihtsalt tennised kontsakingade vastu, lisa vöö ja mõned ehted ning oledki valmis. 

Teksa särkkleit

Teksamaterjal on tihedam ja paksem, kui tavaline puuvill. Seega on teksast särkkleiti mõnus kanda näiteks sügisel. Kombineeri teksa kleiti näiteks koos kampsuniga. Jalga pane näiteks tennised või tanksaapad.

Kuidas kanda särkkleiti?

Särkkleidid on tavaliselt üsna laia lõikega. Oma vöökoha väljatoomiseks võib kasutada näiteks vööd või paela.

Kleiti saab kanda paljudes erinevates kohtades ning võimalusi kuidas särkkleiti stiliseerida on palju. 

Pane jalga näiteks mustad retuusid ja valged tennised ning saadki omale stiilse riietuse, mis on samuti ka väga mugav.

Särkkleidiga puhkusele

Puhkusele mine heleda ja õhulise särkkleidiga. Valget värvi kleit rõhutab sinu kaunist jumet. 

Särkkleidiga tööle

Klassikalise lõikega särkkleit, jätab viisaka ja tõsiseltvõetava üldmulje. See sobib ideaalselt tööle minekuks. Samuti on seda mugav terve päev kanda.

Pane kleidi peale näiteks pintsak ja muudad kogu välimuse eriti ametlikuks. 

Särkkleidiga peole

Kui sa pole särkkleidi maailmaga kursis siis ilmselt arvaksid, et nendega sobib ainult päevasel ajal käia ning kindlasti ei läheks sellega õhtul välja.

Tegelikkus on täiesti teine. Saadaval on paljude erinevate lõigetega kleite, et leiab isegi peole sobivaid kleite. 

Pane kleit selga ning kontsakingad jalga ja oledki peole minekuks valmis. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Close
Oled õnnelik kui kannad kleiti! © Copyright Kleit.ee 2021. Kõik õigused kaitstud
Close